Snelle levering door PostNL met Track & Trace.

Gezond Bezig Zijn staat voor veilig winkelen en betalen.

Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld.

Bestel op werkdagen voor 16:30, dan wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden.

Gladder scheren

http://gezondbezigzijn.nl/img/info-advies/gladder_scheren.jpg Bij een goede verzorging hoort ook een goed geschoren lichaam. Je zult regelmatig je benen, oksels en bikinilijn scheren. Hoe goed je ook je best doet, het lukt helaas niet altijd om een super glad scheerresultaat te bereiken. Veel mensen hebben last van scheerirritatie zoals ingegroeide haartjes en rode scheerbultjes na het scheren. Het ziet er ten eerste niet mooi uit en het is ook nog eens erg vervelend! Daar wil je natuurlijk graag vanaf!

Wat zijn scheerbultjes?
Scheerbultjes ontstaan bij haartjes die naar buiten groeien maar doordat deze sterk krullen, direct weer naar de huid wijzen. Ze groeien dus eigenlijk weer terug naar binnen. Deze haartjes kunnen voor een ontsteking zorgen als de bacteriën en schimmels kans krijgen zich in de huid rondom het haartje te nestelen.
Scheerbultjes is een vaak voorkomend probleem bij mensen met kroeshaar en krullend haar maar kan ook voorkomen bij mensen met steil haar. Kleding kan de haartjes op de armen plat drukken waardoor de kans eerder ontstaan om scheerbultjes op te lopen. Om de kans op het ontstaan van scheerbultjes te verkleinen is het verstandig een scherp scheermes te gebruiken. Bij vrouwen dit hun overbeharing wegscheren komen scheerbultjes vaak voor op de armen, benen en rond de bikinilijn.

Ingegroeide haar
Een ingegroeide haar is een haar die niet naar buiten groeit maar in het omringende weefsel vast groeit. Als je jeuk krijgt na het scheren zijn de bacteriën en schimmels al actief. Deze zitten in de opening van de follikel en sluiten de opening af waar de haar door naar buiten wil. De bacteriën kunnen zorgen voor een ontsteking waardoor het haarzakje zich kan vullen pus. Je ziet dat als een rood bultje met in het midden een doorzichtig vlies waaronder zich een gele of witte vloeistof bevind. In dit pus bultje zit het haartje dat telkens rond groeit omdat er geen opening is waardoor het naar buiten kan.

Een ingegroeide haar verwijderen
Prik voorzichtig met een steriele naald een gaatje in het midden van de pusbult. Meestal loopt er gelijk al wat pus weg omdat er behoorlijk wat spanning op staat. Knijp met een tissue vervolgens de rest van het vuil naar buiten. Vaak zie je net onder de huid het haartje zitten. Pak nogmaals het steriele naaldje en gebruik het nu om voorzichtig onder het haartje te komen. Als dit is gelukt kun je het haartje door de huid naar buiten trekken.

Producten om gladder te scheren.
Klik op het product om het te bestellen.

SoftShave

Waarom bij Gezond Bezig Zijn?

  • Unieke eigen producten
  • 100% natuurlijke producten
  • Groot assortiment
  • Veilig betalen met o.a. iDeal
  • Snelle levering
  • Discrete verzending
  • Hoge stapelkortingen

Discreet verzonden

  • Uw pakket wordt niet bij de buren geleverd.
  • Blanco verpakking. Gezond Bezig Zijn wordt niet als afzender vermeld
  • U kunt uw pakket anoniem bij ons ophalen